Når man som menneske træner hårdt, har lavet en forkort bevægelse eller musklerne bare er spændte, så bruger vi rask væk at få massage med god effekt, vi bliver løsnet, smerterne går væk osv.

 Hvorfor skal en heste have massage ??

Hesten har lige så mange muskelgrupper som et menneske og de bliver alle brugt når heste arbejder. Når hesten arbejder hårdt f.eks. op til et stævne – kan musklerne spænde op og hesten begynder at stive sig eller sige fra f.eks. i form af den takter urent.  

 

Hvordan fungerer hestemassage ?

Når jeg komme ud til en hest 1. gang så vil jeg gerne se heste i longe, hvis muligt.

Derefter begynder jeg at gennemgå hestens muskler og når jeg har været hele hesten igennem , koncentrerer jeg mig om de mest udsatte steder, men hele hesten bliver masseret. Efter endt behandling,  fortæller jeg ejer/rytter hvad jeg har fornemmet og vi taler om sammenhæng med hvad de selv oplever og herefter snakker vi om hvordan de kan vedligeholde/ forbygge spændingerne selv.  Jeg udleverer også en tegning over hestens muskler, hvor jeg har tegnet ind hvilke der er meget spændte  og den bliver så revurderet efterhånden som hesten bliver løsnet op .

Nogle heste kræver i starten behandling x 1 ugentligt , andre kan nøjes med hver 14. dag eller 1 x pr. mdr.  Når så hesten er blevet løsnet op anbefales det at vedligeholde massagen efter aftale. 

 

Fordrag om massage

Jeg tilbyder også at komme ud i rideklubber  o.lign. og holde fordrag  - ring og få en snak om dette.