Hestens velvære giver glæde og toppræstationer😊

Mange ryttere har problemer med uvillige heste, der er meget svære at ride og samarbejde med, de går imod biddet, lytter ikke til rytterens instrukser og virker måske lidt triste. Dette kan i mange tilfælde afhjælpes af en hestemassør
Ved gennemgang af hesten danner massøren sig et overblik og lokaliserer problemet, og hvilken behandling der skal til for at afhjælpe. Behandlingen vil styrke hestens præstationer, arbejdsglæde og ikke mindst give rytteren en nemmere vej mod toppen!!

For alle idrætsudøvere gælder det, at bevægelsesapparatet skal fungere optimalt og uden smerte, ellers kan udøveren ikke give sig 100 % og yde toppræstationer. Sådan er det også med hesten, uanset om der er tale om en spring-, dressur- eller kørehest. Hesten består af det samme bevægelsesapparat som os mennesker, og for menneskelige sportsudøvere er det helt normalt, at sportsmassage er en del af træningen og nødvendig for at restituere.

Dette at hesten ikke vil samarbejde og adlyde sin rytter, når der indvirkes til eksempelvis at udføre versader, schenkelvigninger, piruetter, gå i holdning o.lign, er ofte ikke uvilje udtaler Christina Lykke, der ejer Lykkes Hestemassage. Dette skyldes i de fleste tilfælde, at hesten har nogle blokeringer fra sin bagpart. Disse blokeringer gør, at hesten ikke er i stand til at bruge ryggen optimalt, hvilket giver ømhed og modvilje. Ligeledes kan halthed være forårsaget af låste/skæve skuldre. Dette kan alt sammen være en medvirkende årsag til, manglende eller ingen fremaddrift, hesten vil ikke trave sætter sig imod, stejler, bukker – og bliver nærmest helt uridelig.

Ved at gennemgå hestens muskler, kan jeg som massør, fortsætter Christina Lykke, finde ud af hvordan hesten bliver brugt, om sadlen ligger korrekt, eller hvad der er årsagen til hestens samarbejdsproblemer. Derfor er et tæt samarbejde med hestens rytter vigtigt, så vi kan være sammen om at løse problemet.

Jeg hjælper og har hjulpet mange heste, som rytteren har opgivet, hvor det ved hjælp af hestemassage og smidiggørelse af muskler gør, at hesten er blevet til ridehest igen.

Jeg arbejder altid efter reglen " der skal værre en effekt efter en til to behandlinger", ellers skal der andre kompetencer til. Derfor har jeg et tæt samarbejde med fys/kiropraktor, dyrlæger, sadelmagere så vi sammen kan løse opgaven, til glæde for hest og rytter.
Det skal give mening, det jeg laver, og jeg brænder for at hjælpe alle til at nå deres mål, udtaler Christina Lykke

Christina kommer fast på Jonstrupgården fire gange om måneden, hvor hun behandler alle mine konkurrenceheste fortæller, Danmarksmester og OL-rytter Lisbeth Seierskilde. Jeg har valgt at indgå et så intenst samarbejde med Christina, fordi det giver mig en unik mulighed, for at opdage små problemer inden de bliver store, fortsætter Lisbet Seierskilde fordi virkning af en ændring af f.eks. saddel, beslag og træningsintensitet opfanges tidligt muskulært, derfor er Christinas vurdering af hestene konstant med i mine tanker, når jeg udvikler den enkelte hest, slutter Danmarksmester og OL-rytter Lisbet Seierskilde

Det at bruge massage er selvfølgelig velvære for ens hest. Men at have en glad hest, hvor bevægelsesapparatet fungerer, optimalt og uden ømhed, må da være alle rytteres mål, så hesten kan yde en toppræstation hver gang, slutter Christina Kjær fra Lykkens hestemassage. Christina er uddannet Hestemassør og veterinærsygeplejerske og har mange års erfaring netop med behandling af heste. De bedste resultater opnås selvfølgelig når der bliver grebet ind før problemet bliver for stort og Christina Kjær anbefaler derfor at det kan en god gave ide til både til hest og rytter.

Lisbeth Seierskilde og Jonstrupsgårdens Cocio

Isabell Toft

Viktoria Toft Waksvik

Anne Troensegaard

Helene Melsen & Aston Martin

Thomas Lassen

Christina Nielsen

Michaela Navrsted

Sandra Kudahl Kærgaard